Categoria: Exposicions Anteriors

  • #CasaDeBalneario

    #CasaDeBalneario

    #CasaDeBalneario

     

    De l’11 de febrer al 10 de març de 2025, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h.

    ENTRADA LLIURE

    #CasaDeBalneario no és el pseudònim d’un artista urbà, sinó que és el nom d’un grup format per tres persones i altres col·laboradors. És un dels tres projectes d’adhesius més recognoscibles a Montevideo a l’Uruguai per la seva trajectòria i la seva presència. El dibuixant és Germán Di Pierro, qui va començar a gargotejar als 20 anys amb la intenció de riure’s de si mateix i de les seves preocupacions. També és una editorial.

    El col·lectiu Casa de Balneario dibuixa sobre els esforços que es fan per a conquistar aquests somnis que queden truncos per a la majoria.

    Germán Di Pierro va començar a dibuixar amb només una idea: “Riure’m de mi mateix”. reia de l’esforç, propi o aliè, per a mantenir dos treballs, pagar un lloguer i deixar de costat gustos o aficions perquè no li ho permetia el pressupost. A qui no li passa el mateix?

    “Comencem amb stickers que pegàvem en les columnes o en les parades d’òmnibus. Aquí va aparèixer el primer tema que es va fer permanent: el treball”.

    Les vicissituds de tenir “dos treballs” és una línia que Casa de Balneario explota fins al present, igual que el consumisme i el lloguer o el somni de la casa pròpia. Algunes de les peces que es veuen pels carrers són, encara que exagerades, una cosa summament quotidiana.

    “Les frases que estem exposant valen la pena ser llegides. L’humor, la ironia i la hipèrbole estan molt presents; a vegades en la imatge i a vegades en la frase”. Amb la intenció de llevar-li, encara que sigui una mica, la càrrega estressant. “Són formes d’humor per a desdramatizar”.

    Els cotxes, els mòbils i els immobles són els motius que més es repeteixen en les fulles A4 en blanc i negre que Germán dibuixa i que deixa pegades per la ciutat al costat de Martín i Luther. Molt poques tenen color. Si ho tenen, aquests són forts, flúo, i combinen dues tècniques: l’adhesiu i el esténcil. Encara que, si és per triar, Di Pierro prefereix “l’estètica de la fotocòpia”, la impressió comuna en la qual “el negre no queda tan negre”.

    Aquells objectes funcionen com a “símbols o elements característics del món del consum”; són retratats amb llegendes com “és un somni?, o soc l’amo?”, o “amo es neix o es fa?”, o un directe “et merecés el millor, pagalo!” Una dels adhesius més coneguts de Casa de Balneario és una de les primeres: “Soc més feliç amb lents cars”.

    El que està darrere de cada dibuix és la cerca de la felicitat. “És un absurd tenir dos treballs per a tenir més coses i consumir més. En el fons, Casa de Balneario parla de què ens impedeix ser felices; parla d’en quina mesura la multiocupació, el preu dels lloguers i el consumisme ens allunya de la felicitat”.

    Casa de Balneario, a més dels adhesius, també produeix GIFs (per a una comunicació digital per fora de la intervenció urbana) i fanzines amb els seus dissenys que són venuts en llibreries i fires. Hi ha tres tipus: relats gràfics (a l’estil d’un còmic) que Di Pierro considera “paràboles sobre el treball i el consumisme”; relats il·lustrats i recopilacions temàtiques de dibuixos.

    Casa de Balneario treu somriures als problemes, reals i alguns autoimposats. La ironia i el ridícul són dues armes al mateix nivell que la tinta negra i la cola. I deixen pensant amb un dels seus afiches: “Sos feliç o et hacés?”

    Curadoria i montatge exposició: Isabella Pintani

    Podeu trobar més informació sobre #CasaDeBalneario

    AQUÍ   

  • Alma gitana

    Alma gitana

    Alma gitana

    de Jordi Oliver

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 30 de novembre al 2 de febrer, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h Vernissatge: dissabte 30 de novembre, 12:30h. Entrada lliure 
     

    Amb el suport de 

    La fotografia com a paisatge social. Com a l’element amb el qual reflectir les condicions humanes en un entorn que no sempre és fàcil d’habitar. Així va començar Jordi Oliver la seva trajectòria professional. La música va fer que enfoqués el seu objectiu en la comunitat gitana. Una música que és el llegat històric d’un grup ètnic que ha exportat la seva cultura des del Rajasthan fins a Andalusia al llarg d’onze segles. L’any 2012, va iniciar el projecte Alma Gitana, que, després de dotze anys, s’ha convertit en tota una mirada retrospectiva que enllaça països, migracions, camps de refugiats, desnonaments, barris de protecció oficial, pelegrinatges, famílies i vides.

    Jordi Oliver. Fotògraf humanista

    La fotografia com a paisatge social. Com l’element amb què reflectir les condicions humanes en un entorn que no sempre és fàcil habitar. Així va començar Jordi Oliver la seva trajectòria professional, recorrent amb la mirada els carrers del barri barceloní del Raval als anys 90, quan la decadència encara no havia donat pas a les transformacions olímpiques. Manuel Vázquez Montalban, en veure les fotos que va fer d’aquells temps, li va dedicar un text titulat Melodia del Raval, on parla del Raval com un d’aquells barris que sobraven. Que sobren encara. Barris que ningú vol veure, que ningú vol mirar, però que existeixen i fins i tot són necessaris. Els barris on Jordi Oliver ha dipositat la mirada des de llavors. Barris de tot el món que han configurat el treball expositiu Alma gitana.
    Publica habitualment amb El País, The Guardian, Yo Dona i La Vanguardia.
    Ha treballat com a fotògraf en nombroses campanyes de publicitat, tant institucionals com comercials.
    Entre els anys 2015 i 2018 va treballar com a fotògraf per a la web de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.
    En l’àmbit documental social, va iniciar la seva trajectòria com a operador de cambra i després va fer alguns documentals, sempre amb un marcat interès social.
    Pel que fa a la docència, fa més de deu anys que imparteix tallers que tenen com a objectiu que els alumnes descobreixin la seva pròpia manera de mirar la realitat.

    Jordi Oliver

    https://www.instagram.com/oliverjordiphoto/

  • Habitada

    Habitada

    Habitada

    de Bruno Morello

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 5 d’octubre al 2 de desembre de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    Dissabte 5 d’octubre, 12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista, com part de l’esdevenisment Entresuelos. Entrada lliure
     

    Habitada” és una sèrie d’instal·lacions dedicades als espais urbans, habitants i retalls visuals de Barcelona. Pintures i objectes vinculats, a manera d’instal·lació, proposen una traducció sincrònica de la ciutat.

    Bruno Morello (Argentina) és un artista de carrer, músic, pintor i muralista. De viatge per Llatinoamèrica i Europa des del 2015, ha realitzat intervencions a la via pública i en espais culturals, vinculant el repertori popular sonor i visual dels llocs per on ha passat. 

     

     

  • Smell Like Shakespeare Spirits

    Smell Like Shakespeare Spirits

    SMELL LIKE SHAKESPEARE SPIRITS, de Felipe Cabezas

    Experiències teatrals a través de l’olfacte

    Del 15 de juliol al 1 de setembre de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h
    Dissabte 20 de juliol, 12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista
    ENTRADA LLIURE

    És possible olorar el teatre? Embotellar personatges i sentir-los a través de l’Olfacte?

    Doncs sí. I és que el perfum narra històries i evoca sensacions a través del record, de les associacions subjectives i de l’imaginari col·lectiu. Els perfums, en ser substàncies complexes creades gràcies a la unió de diferents essències, naturals i sintètiques, s’evaporen i volatilitzen en diferents capes i moments, narrant així una història que pot durar hores.

    Per això, i per la seva proximitat amb el món teatral, es presenta, en l’hall de la Sala Fènix, l’exposició SMELL LIKE SHAKESPEARE SPIRITS que exposarà 15 perfums inspirats en personatges de Shakespeare. Cadascun d’aquests perfums recrea un moment concret de la vida dels personatges i intenten narrar una petita història a través de la seva composició. Podreu fer olor de Otelo abans de ser atacat per la gelosia, a Julieta aprenent a maquillar-se, a Yorick dormint la migdiada sota l’ombra d’una figuera…

    El perfum a més està fortament associat a la transformació, com un vestuari o màscara invisible, atorgant al portador un caràcter nou i fantàstic. Qui es perfuma se sent més atractiu, o més relaxat,o més energètic o més alegre. Les olors poden ser formals, informals, nocturns, diürns… Les olors fins i tot sanen! En definitiva, et canvien, et transformen. Per això el públic assistent estarà convidat a perfumar-se si ho desitja, per a transformar-se i així poder ser Hamlet, Ofelia, Juli Cèsar…

    S’oferirà a més visites guiades gratuïtes a les tardes en horaris a convenir (previ a l’obertura de portes de la Sala). Per a això s’ha de concertar cita escrivint a reserves@salafenix.com

    Tots els perfums han estat creats per Felipe Cabezas, director de la Sala Fènix, que des del 2020 i gràcies a la pandèmia ha estat experimentant en diversos llenguatges teatrals no-convencionals, com el teatre en Streaming (Premi Corona-Cultura de la fundació BBVA i ACC), el Radioteatro (Festival Grec de Barcelona 2020 i Beca de recerca de la Generalitat de Catalunya), el Podcast, la Fotonovela i ara els PERFUMS TEATRALS.

    “A Isabella Pintani, por su apoyo incondicional, su amor, por creer siempre en mi y por su implicación en el proyecto.

    A Oriol de Olfatorium y Les Topettes por sus consejos y disponibilidad. Y a Dorian y Pablo de Maese Pau por compartir a diario sus amplios conocimientos de manera desinteresada.

    A Anna Chwaliszewzka, por sus máscaras.

    A Josep Tobella, por sus fotos.

    A Marina Hernando, de Per Fumare, por su tiempo y dedicación detallada y profunda. Y a los reseñadores especializados de Instagram y YouTube por su apoyo, ánimo y sentido comunitario: Lola López de Lolamentotanto, Pedro Gil de Bakkaris Perfume Blog, Raquel Serrano de Blog Perfumes y Antonio Morales de Fraganceando. A los colegas Sid Martens y Darkbeat Parfums por ser mis referencias. Y los compañeros de la comunidad perfumistica PerfumePasion.”

  • Geometria urbana

    Geometria urbana

    Geometria urbana

    Fotografies de Louis Rodríguez 

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 1 de juny al 14 de juliol de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h.

    Dissabte 1 de juny,12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista. Entrada lliure
     

    L’exposició de geometria urbana, és la composició de 20 imatges desenvolupades des de la perspectiva de pla detall, espai, forma i color. Formes abstractes en diferents punts de la ciutat de Barcelona, edificis amb particularitats que s’observen a la vista d’objectius buscant els components geomètrics que ens brinda un paisatge urbà.

    Louis Rodríguez (Torrassa Coahuila, Mèxic)

     Fotògraf, fotoperiodista cultural i editor de fotografia.

  • Terra perduda

    Terra perduda

    Terra perduda

    Col·lecció de dibuixos de Nataliia Feshchenko 

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 1 de maig al 2 de juny de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h.

    Dissabte 4 de maig,12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista. Entrada lliure
     

    “Encara que camini en vall d’ombra de mort, no temeré cap mal, perquè tu estàs amb mi; la teva vara i el teu gaiato m’infonen alè.” Salm 23:4, Bíblia

    Vaig tornar al grafisme després de la meva fugida de Kyiv, abans pintava molt a l’oli en el meu estudi de Kyiv, però vaig haver de deixar-lo tot per a salvar la vida.

    Aquesta tècnica m’ajuda a calmar-me d’un fort xoc emocional. Línies, traços… guions, els uns als altres… La imaginació transformava els meus desitjos o metes en objectes abstractes, però al mateix temps realistes. Quan tenia por, tancava els ulls i simplement regirava tota la por en el munt, si el tancava en una imatge, com una pedra. Així que no totes les imatges semblen positives. La meva mare em diu que dibuixi una cosa brillant i alegre. A vegades no puc, però això no significa que deixi de crear.

    En un moment tan difícil per a la gent al meu país, vaig prendre una idea, a causa de la pèrdua de territori, en realitat vaig decidir dibuixar una imatge de la terra perduda, nova i verge, una per una pedra, sento que no em detinc abans que tornaré a dibuixar tot el que vam perdre.

    A vegades només imaginava que volia veure al voltant, per a calmar la meva ànima violada pels atacs de pànic, el TEPT i la depressió.

    Ocells, flors i belles roques em fan sentir bé. Crec que funciona, el poder de la imaginació i l’art.

    Aquests són els meus llocs imaginaris, on l’ànima trobarà la pau.

    Nataliia Feshchenko

    Va néixer a Kíev en 1994.

    Estudia en l’Acadèmia Nacional de Belles arts i Arquitectura
    Gràfica lliure (2014-2018)
    Estudis en l’acadèmia privada de realisme S. S. Brakhnov (2013-2019, Kíev)
    Professora de gràfica digital (2021, Ucraïna)
    Des de 2022 viu i treballa com a artista lliure a Barcelona.

    Artista originària d’Ucraïna, va arribar a Barcelona al març de 2022 quan va esclatar la guerra al país. Actualment viu a Barcelona des de fa 2 anys i fins i tot en aquestes difícils circumstàncies l’artista va continuar amb la seva passió que és l’art. Des que es va convertir en refugiada va començar a desenvolupar la seva tècnica de dibuix utilitzant llapis i paper. Aquesta tècnica, que ara veuen davant vostès, la va desenvolupar durant un trauma. Va decidir utilitzar una tècnica en la qual els materials es poguessin enrotllar per si pensava que hauria de fugir de nou, com li va ocórrer a Ucraïna. Li agrada que la tècnica sigui senzilla i utilitzi pocs materials, però dona molta llibertat per a crear històries i qualsevol cosa que estigui disposada a dir. Cada dibuix que fa explica sentiments sobre la vida. Per exemple, se centra en les pedres físiques com a tema perquè descriuen la necessitat de territori, un problema per a la humanitat i ara alguns.

    “Crec que el meu art té molt poder per a crear un futur millor i per això, encara que no tingui terra, la dibuixaré“.

    https://www.instagram.com/artforgod7/

  • META – MORFO

    META – MORFO

    META – MORFO

    Fotografies d’Ingrid Emaga

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 3 d’abril al 29 de maig de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h.

    Dissabte 6 d’abril,12:30h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista. Entrada lliure

    És una al·legoria als canvis , a l’adaptació i a la transformació
    Un càntic a la resiliència i a l’energia femenina

    Ingrid Emaga

     

    Barcelonesa de origen guineano, es una artista polifacética que ha perseguido su pasión por la fotografía, la cinematografía, sonido y la imagen. Su trabajo ha sido expuesto y vendido en Showfields ,Nueva York. Con una especialización en fotografía analógica, particularmente en los formatos de 135 mm y 120 mm, su estilo único ha atraído la atención de artistas de renombre. Una de sus fotografías, “The Mask”, sirvió de inspiración para un vídeo musical de Janelle Monae. Además de sus esfuerzos artísticos, Ingrid también ha colaborado con varias marcas de moda, mostrando su visión creativa y su experiencia técnica. Ella encuentra una gran inspiración en la naturaleza, y es dentro de este reino que ha creado un mundo cautivador y fantástico, invitando a otros a entrar. Su trabajo encarna una profunda pasión por la forma de arte y un compromiso con la creación de experiencias visuales innovadoras y evocadora

    https://www.instagram.com/tina_alabama/

     

    https://www.etsy.com/es/shop/Tinaalabamashop

  • Melodia del Raval

    Melodia del Raval

    Melodía del Raval

    Fotografies de Jordi Oliver

    Curaduria: Revive social art producer

    Del  4 al 31 de març de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    ENTRADA LLIURE

    Dissabte 9 de març, 17h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista

    Durant la dècada dels 90 em vaig submergir en el Raval amb la intenció de fotografiar aquell barri, que com em va dir irònicament Montalbán en una conversa “ens sobrava”. A mi, per descomptat, no em sobrava i a la meva cambra tampoc. Fins a aquell moment, no havia rebut cap curs de fotografia i vaig decidir que el carrer seria la meva escola. Va voler la casualitat que el Bar Marsella es convertís en la meva aula, la meva biblioteca i el llibre en el qual vaig començar a llegir de què anava la vida.
    Aquest bar, inaugurat el 1820, s’havia mantingut actiu durant el franquisme i amb la mort del dictador es va erigir com l’epicentre d’un barri que, encara que llavors no ho sabia, tenia els dies comptats. Però no anticipem esdeveniments, a la dècada dels 90, el Marsella vibrava a una freqüència més avançada, llibertària i canalla que la resta de l’urbs, que estava despertant després de tants anys de falta de llibertat.

    Jordi Oliver. Fotògraf humanista

    La fotografia com a paisatge social. Com l’element amb què reflectir les condicions humanes en un entorn que no sempre és fàcil habitar. Així va començar Jordi Oliver la seva trajectòria professional, recorrent amb la mirada els carrers del barri barceloní del Raval als anys 90, quan la decadència encara no havia donat pas a les transformacions olímpiques. Manuel Vázquez Montalban, en veure les fotos que va fer d’aquells temps, li va dedicar un text titulat Melodia del Raval, on parla del Raval com un d’aquells barris que sobraven. Que sobren encara. Barris que ningú vol veure, que ningú vol mirar, però que existeixen i fins i tot són necessaris. Els barris on Jordi Oliver ha dipositat la mirada des de llavors. Barris de tot el món que han configurat el treball expositiu Alma gitana.
    Publica habitualment amb El País, The Guardian, Yo Dona i La Vanguardia.
    Ha treballat com a fotògraf en nombroses campanyes de publicitat, tant institucionals com comercials.
    Entre els anys 2015 i 2018 va treballar com a fotògraf per a la web de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.
    En l’àmbit documental social, va iniciar la seva trajectòria com a operador de cambra i després va fer alguns documentals, sempre amb un marcat interès social.
    Pel que fa a la docència, fa més de deu anys que imparteix tallers que tenen com a objectiu que els alumnes descobreixin la seva pròpia manera de mirar la realitat.

    Jordi Oliver

    https://www.instagram.com/oliverjordiphoto/

  • Colección de obras

    Colección de obras

    Colección de obras

    Exposició d’obres de Gerson Rodríguez

    Curaduria: Revive social art producer

    Del 7 de febrer al 4 de març de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    ENTRADA LLIURE

    Dissabte 10 de febrer, 12h: vernissage d’inauguració em presencia de l’artista.
    Aquesta exposició s’inspira en les sensacions evocades en Parad de pararme

    La col·lecció d’obres artístiques descriu una sèrie de retrats a l’oli que capturen l’essència i la diversitat del seu país. Cada obra és una representació única i acuradament elaborada, creada amb la intenció de celebrar la riquesa cultural, històrica i paisatgística de la nació.
    A través d’aquesta col·lecció d’obres artístiques, es busca no sols retre homenatge a la bellesa física del seu país, República Dominicana, sinó també explorar la connexió entre la gent i el seu entorn. Cada obra conta una història única i contribueix a la narrativa visual que celebra la identitat nacional i la riquesa cultural, convertint aquesta col·lecció en una expressió artística que transcendeix l’estètic per a reflectir l’ànima mateixa del seu país.

    Gerson Rodríguez

    Vaig néixer a Santo Domingo, República Dominicana, el 13 de Juliol de 1998. Des de petit vaig sentir la necessitat de crear, vaig començar dibuixant i pintant els quadres que la meva mare tenia a casa. Mai em vaig plantejar ser artista, però després de començar a estudiar, l’art es va convertir en el meu estil de vida. Així, en 2014 vaig començar la carrera a l’Escola Nacional d’Arts Visuals diplomant en 2018. Durant aquests anys vaig entrar en l’escena artística dominicana, sent membre de diversos grups muralistes, com Transitado, i co-fundador de Calqueao.
    En 2018 vaig tenir l’oportunitat de visitar Madrid i València, Espanya, per un esdeveniment cultural i l’ambient artístic que vaig gaudir en aquests dies va crear en mi la curiositat de continuar coneixent altres llocs d’Europa. Un any més tard, vaig arribar a Alemanya i vaig realitzar la meva primera exposició individual de títol “Landshut”, a la ciutat del mateix nom, la qual va ser tot un èxit. Al públic europeu el va sorprendre la intensitat dels colors que defineixen la meva obra, influenciada pel meu origen del Carib.
    Uns mesos després vaig arribar a Barcelona i vaig quedar totalment enamorat de la ciutat, on resideixo actualment. Aquí he conegut l’escena artística i m’he complementat amb molts artistes, tant de la música, la pintura i fins i tot el modelaje. Actualment estic en un moment de creació, he muntat el meu estudi i estic preparant dues exposicions.

    https://gersonrodriguezvasquez.com/

    https://www.instagram.com/gerson_art_rodriguez?igsh=MzRlODBiNWFlZA==

  • De Goce

    De Goce

    De Goce

    Del 20 de gener al 4 de febrer de 2024, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    ENTRADA LLIURE

    Dissabte 20 de gener, 12h: vernissage d’inauguració, amb col·loqui amb l’artista (Zoom call)
    Aquesta exposició s’inspira en les sensacions evocades en Gracias por todo

    Una exposició que intenta interpel·lar i qüestionar el naturalitzat, els mandats i els rols de la dona d’ahir i d’avui.

     

     “Donde hay una necesidad hay un derecho.

    Donde hay un deseo hay un goce.

    Y sin necesidad no se goza igual.” 

    “ Donde se suelta no hay hambre, ni sed,

    ni goce, ni tristeza, cuerpos propios erguidos

    en su satisfacción blindada de autoayuda y

    autoestimas altas con hashtag en inglés (…)”

     Luciana Peker, “Putita Golosa“, Editorial Galerna, 2018.

    Paula Constantino

    Soc Dona,
    Psicòloga, fotògrafa i visual.
    Vaig néixer a l’Argentina.
    Viu a Europa fa 8 anys.
    Fa 5 a Barcelona – Madrid.
    Treball normalment des del meu estudi
    situat en el centre de Barcelona.
    Vaig estudiar Fotografia en IDEP i Grisart, Barcelona.
    Crec atmosferes i universos per a Marques.
    També vinc a exposar en els meus Projectes
    tot el que em travessa.
    La meva veu, és la meva responsabilitat.
    I el meu motor de producció és la meva angoixa,
    on intento il·luminar el perpetu.
    Busco crear noves maneres de vincular-nos i
    ser present en aquest mantell hostil.
    Si, amigx, és hostil. Lluitem.
    ___
    Soc en constant. Vinc a embafar-te.
    Porto incomoditat amb les meves imatges tangibles.
    Amb Inicis caòtics, vomitius, però, guaridors.

    https://www.instagram.com/paucostantinoph/

    https://www.paulacostantino.com/

  • Extraños Conocidos

    Extraños Conocidos

    Extraños conocidos

    Del 22 de novembre al 17 de desembre de 2023, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    ENTRADA LLIURE

    Dissabte 25 de novembre, 12h: vernissage d’inauguració, amb la participació musical de Rodo Garcia
    Aquesta exposició s’inspira en les sensacions evocades en Volver a Madryn

    L’exposició se submergeix en la narrativa de l’obra.

    Cada fotografia captura moments clau, emocions intenses i elements simbòlics, destacant la importància de les veus dels personatges i el misteri que envolta l’esdeveniment extraordinari que els involucra.
    Aquesta exhibició també busca explorar la decadent bellesa que subjeu en la decadència i la solitud, intentant connectar amb una nova masculinitat que desafia els estereotips tradicionals. Enmig d’aquest “no lloc” en el qual els antiherois de l’obra es desemboliquen, les imatges busquen ressaltar la complexitat dels personatges i les múltiples capes de la seva experiència.

    LETELLIER

    Largas Sombras. 2015/2017

    “L’home és el mitjà entre el no-res i el tot”. Blaise Pascal

    «Largas sombras» reuneix una sèrie de fotografies de Jean Letellier, realitzades a l’Empordà. Entre França i Catalunya busco detalls oblidats. Són tantes històries murmurades, fragments acolorits, testimonis muts del nostre pas per la terra. Aquests objectes anodins, il·luminats per un moment per una llum càlida, adquireixen un valor “icònic”, com a càpsules del temps nostàlgiques o melancòliques.

    “Jean Letellier és un fotògraf francès actiu des de 2001. Des del 2011 treballa en una revista fotogràfica d’objectes quotidians, sovint insignificants o abandonats. Amb una tècnica precisament dominada i en constant evolució, Jean Letellier capta el moment que ofereix la llum càlida, quan l’objecte il·luminat adquireix una importància «icònica» i accedeix a la bellesa, una bellesa no acadèmica i, per tant, encara més cridanera. Des de 2015, l’artista explora territoris exclosos de les grans metròpolis. D’aquests pobles petits i mitjans amb arquitectura ordinària, oblidats per la modernitat i la nostra mirada, capta el desús i la bellesa. L’artista s’oposa a qualsevol recerca del pintor; no busca transfigurar l’objecte fotografiat. La llum és aquí per revelar l’objecte, i així es presenta a la vista, una mica diferent. Un color brillant o càlid de vegades arriba a il·luminar-lo aportant-li un toc d’alegria. L’obra de l’artista ens convida a celebrar aquestes coses que romanen, a plantejar una nova perspectiva sobre aquests objectes que s’han tornat invisibles, aquests edificis comuns i ignorats. Ens ofereix restaurar aquestes coses a la seva ànima perduda. Jean Letellier és un artista contemporani testimoni del seu temps, en un context de profunda reflexió sobre la reutilització i la millora dels objectes existents.” -Louise Lance

    Instagram : Jean__letellier

    Web: Jeanletellier.com

     

    FRAN

    Señal Fortuita

    L’any sense número, en les costes d’algun poble.
    Va observar i va capturar amb la meva màquina del temps, escenes del que podria ser un món deshabitat, l’última estrella del mediterrani.
    Tot sembla desèrtic.
    Objectes en l’àrid espai, oblidats al pas del temps.
    L’humà a deixat el seu abonament, el curs segueix el seu trajecte.
    “Si tinguessis vista d’àguila veuries un conill corrent.”

    Francisca Pérez Bustamante. Xile, 1991.
    Dona, fotògrafa, explorant la fotografia en moviment (vídeo).
    Estudiï una primera base a Xile i complementi la cerca a Barcelona.
    Em considero una eterna aprenenta de la llum i de l’ombra, llavors així de la vida mateixa.
    La fotografia m’ajuda a expressar, recordar, estranyar i a viure.

    Instagram: @lafran_pez

    Instagram: @yugen22prod

    Behance: www.behance.net/francisperezb1

     

    CRIS

    Invisible

    Vivint temps rars i vides en el secret més discret que puguis pensar, habitant una ciutat plena d’estímuls amb especialistes del buit. Cecs d’altres realitats. ens van entrenar sota l’individualisme, societats sense representants, societat on sentir es va fer conflictiu i pensar ho fa qualsevol.
Realitat disfressada amb progrés exagerat, no tots volen el que tu vols… no tots volen la teva proposta.

    Cristóbal Andrés Cisternas Padilla
    Artista creador d’imatges amb experiència en varietat de projectes audiovisuals i fotogràfics. M’agrada fotografiar la vida al carrer, fer retrats per a altres artistes i captar escenes amb llums màgiques que puguin interessar.

    @yugen22prod

    www.behance.net/cristbcistern

    Instagram: @C.c_octopus

     

  • Memòria i expulsió

    Memòria i expulsió

    Memòria i expulsió

    Del 25 d’octubre al 12 de novembre, de dimecres a diumenge de 18:30 a 20h

    ENTRADA LLIURE

    Aquesta exposició es part del CICLE #MEMÒRIAHISTÒRICA2023

    Un recorregut a través dels últims 80 anys del barri batejat pel periodista Paco Madrid com “El Xino”, a partir de les converses amb Flora Puig, una veïna del Raval símbol de la lluita contra la gentrificació, mentre ens endinsem en la singularitat d’aquest territori que ha estat històricament bressol de bohemis, mariners, prostitutes, lladregots i famílies immigrants que van lluitar per sobreviure mentre combatien contra els abusos del poder.

    A càrrec de Vostok collective

    https://vostokcollective.com/

Abrir chat
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?
Hola!
Et puc ajudar? ¿Te puedo ayudar?