Diumenges 13 i 20 de febrer de 2022, 11:00h, 12:30h
Entrada: entre 5€ i 8€. Els nens i les nenes paguen a partir dels 2 anys.
[wooslider slider_type=”attachments”]
SINOPSI
Fa més d’un segle, cap el 1917, en la petita localitat de Cottingley a Anglaterra, unes nenes de 16 i 10 anys van crear unes fotografies amb la misteriosa presència de fades del bosc. Aquestes fotografies que les nenes, l’Elsie i la Frances, defensaven com a reals va despertar la curiositat i l’interès de molta gent. L’escriptor Arthur Conan Doyle, el creador de Sherlock Holmes, va quedar fascinat i va publicar un article a l’Strand Magazine que va titular “Hadas Fotografiadas: un suceso memorable”. La notícia i el relat sobre les fades va donar la volta al món i va mobilitzar centenars de visitants que volien viure en directe aquell estrany fenomen. El bosc de Cottingley, amb el seu rierol, va deixar de ser un lloc tranquil per convertir-se en un destí turístic molt desitjat.
La historia de la Frances i l’Elsie ha sigut el punt de partida perquè la senyoreta Clips i el seu caniche Cotten ens expliquin aquesta història fascinant a través d’ombres i de la màgica llum del retroprojector.
La senyoreta Clips es veu amb la dificultat que no sap prou anglès com per comunicar-se amb el seu caniche Cotten i necessita dels seu públic més expert en l’idioma per ajudar-la.
Una peça teatral on el joc és constant per tal de despertar la curiositat dels petits espectadors i que puguin anar construint la historia a través de diferents estímuls sensorials. Les llanternes numerades que tindrà el públic durant la funció interactuaran amb els protagonistes de la història per tal de desvetllar el misteri de les fotografies de les fades de Cottingley.
El concepte
L’espectacle està pensat per a nens a partir de 5 anys i fins a 12. S’adreça la història d’una manera molt visual pels més petits i amb contingut documental per l’edat mes avançada. El tractament de les escenes acompanyades de les imatges del retroprojector obren un llenguatge poètic i visual que ajuda a estimular la imaginació dels petits espectadors.
Les projeccions d’un cel estrellat al sostre de la sala sorgeix d’un projector dins del cofre misteriós que hi ha a escena. L’impacte visual i la interacció amb les llanternes que creen ombres i formes amb les mans dels espectadors fan fluir una interacció constant que fa que la peça estigui viva i en moviment continu.
Al final de l’espectacle obrim els ulls al món de la màquina fotogràfica i la seva evolució al llarg del temps. Realitzem un taller d’ombres amb les llanternes, revelant algún secret més sobre les misterioses fotografies de les fades de Cottingley.
FITXA ARTÍSTICA
Creació: Alicia Zamora i Pere Cabaret
Espai Teatre
Alicia Zamora i Pere Borrell col·laboren com Espai Teatre, una companyia que crea processos d’intervenció artística i social.
Espai Teatre defensa el potencial de les arts escèniques i la pedagogia teatral com a eina d’educació emocional pel desenvolupament personal i social. Creem peces i experiències artístiques singulars amb la participació de persones i col·lectius com els infants, els joves, la gent gran i d’altres col·lectius amb necessitats especials.
Espai Teatre experimenta amb la creació escènica híbrida, les arts plàstiques, la literatura i l’audiovisual per crear projectes participatius i intergeneracionals.
Espai Teatre va rebre el Premi BBVA de Teatre Social en 2018.
Espai Teatre desenvolupa tres línies de treball: projectes de creació, socials i educatius. Com a projectes de creació, prepara Las muñecas de mi abuela i ha estrenat les peces:
Historia de una escalera. Projecte educatiu comunitari desenvolupat amb alumnes de l’Escola de segona oportunitat de la Fundació Comtal dins el marc del projecte ArtE (Art of Employability) amb finançament europeu i en col·laboració amb Project Fabrick i UpSocial. Estrenada al Teatre Sant Pere Més Alt, el febrer de 2021.
Deixa un comentari