Cada mes, els divendres, realitzem trobades amb joves entre 14 i 18 anys, obrint les portes de la Sala Fènix perquè es familiaritzin amb el món del teatre i amb el nostre espai.
S’organitzen petits tallers pràctics de teatre amb el director, Felipe Cabezas o amb artistes programats a la Sala Fènix.
Es conviden les i els joves a veure els assaigs de les companyies residents a la Sala amb la possibilitat de participar en el procés de creació dels espectacles, escoltant les seves idees i opinions de cara a la creació final.
Es conviden a veure una funció dels espectacles que tenim a la programació.
A més, per incentivar i potenciar encara més el gust pel teatre, un divendres al mes els joves seran convidats a assistir de forma gratuïta com a públic a una representació de l’espectacle que està en programació. Aquest dia la venda normal d’entrades per a l’espectacle es tancarà per al públic general, perquè la funció es reservarà per a públic «Teen Friday».
D’aquesta forma s’instauraria a la Sala Fènix el dia de l’espectador jove, el «TeenFriday».
L’objectiu és generar l’hàbit de considerar la cultura com a alternativa d’oci i apropar als joves al món del teatre.
Creiem en la importància del teatre, que formar joves espectadors sigui una experiència enriquidora per al teixit social i que aquestes accions, a llarg termini, milloraran els hàbits de consum cultural generant un impacte positiu en el barri i la ciutat.
TOTES LES ACTIVITATS SON GRATUÏTES PER ELS NOIS I NOIES ENTRE 14 I 18 ANYS.
Per a l’organització de les activitats i causa de l’aforament limitat de la Sala Fènix és molt important reservar prèviament la vostra plaça per a les activitats:
teenfriday@salafenix.com o trucant al 934 41 34 67
Durant l’estiu més calorós a Palomar del Rey, un adolescent de poble li canvia el nom a un de ciutat, mentre els altres es converteixen en homes. Tornar al poble vint anys després és l’única forma d’omplir-se novament de vida.
No formar part de la normativitat ha estat durant molt temps (i continua sent-ho) motiu de mofa, discriminació i exclusió. I precisament d’això en saben una mica la Sara, la Bintou i l’Albert.
A la Sara, la Bintou i l’Albert els han convocat per una audició per formar part d’un nou projecte teatral que vol ser veritablement revolucionari i transgressor. Ara sí, aquesta és l’oportunitat que esperaven!
Regina no està bé. Des de fa mesos un tic-tac li està trepant l’ànim. Mentre lídia amb aquest so repetitiu i incessant, ha començat a plantejar-se si vol o no ser mare, i en cas de ser-ho, de quina manera ho faria … No té parella estable, ni diners per a congelar òvuls, la Seguretat Social li cobriria la inseminació artificial però… Vol ser mare soltera? Per això s’ha apuntat al grup de suport Dones amb dubtes sobre el tema de la maternitat sí o no Anònimes, on es disposa a confessar-lo tot.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia resident 2025 que s’estrenarà a l’abril.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Vas corrent per no perdre autobús i un policia t’atura. Li preguntes a una senyora l’hora pel carrer i un policia t’atura. Vesteixes xandall i sabatilles i un policia t’atura. Descansant en un banc a la plaça mentre mires als coloms un policia t’atura. En acabar de parlar amb la teva àvia des del locutori un policia t’atura. La policia diu que té ordres d’identificar gent com tu. Com ets tu?
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de producció de la Sala Fènix.
Què passaria si tothom fos com el Tiet? Suposo que no existiria Instagram, seria normal anar a dinar a casa del teu veí, els colmados de barri estarien a tope i continuaríem celebrant els aniversaris de la gent que ja no hi és. Què aprenem de les persones diferents? El Tiet és una oda íntima i delicada que Anton Coimbra dedica al seu oncle, una persona amb autisme que, sense voler-ho, ens fà de mirall d’algunes de les estupideses que més anhelem avui: la hiperintensitat de la vida moderna, el desig constant per ser originals a tota hora i l’ auto-publicitat de tot el que fem.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia resident 2024 que s’estrenarà a l’abril.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Dora és una dona que té el passat i el futur en suspensió. És filla d’un desaparegut de la guerra civil espanyola i mare d’una desapareguda de la dictadura militar argentina.
Donde reírla és un cant als vincles irrompibles, més enllà dels girs de la vida, els silencis i el temps.
+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE
GALLINA, de Claudia Ramírez, un treball unipersonal que sorgeix de la primera residència artística internacional de la Sala Fènix
El treball combina traces de teatre documental, autoficció, postmodernisme i catarsi, aprofundint en temes com la salut mental, l’existencialisme, la diferència i sobretot, la mort.
Una peça d’autoficció influenciada pel teatre documental. Mitjançant les experiències de diferents generacions d’una família del Cabanyal i altres testimonis d’arreu del territori, mostra el (mal)tracte que ha rebut el patrimoni cultural valencià, material i immaterial, al llarg de les últimes dècades. Tot amb marcades notes d’humor.
+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE
Taller pràctic per a la creació d’un radioteatre que pugui després ser transmès en línia a través de les plataformes de Podcast més conegudes, com Spotify, iTunes i altres.
Professor: Felipe Cabezas
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle que s’estrenarà al novembre
+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE
Peça de teatre-dança comunitària co-creada amb els partners Italians, Finlandesos i Portugueses al marc del projecte Europeo: CREAtive REsilience shapers 2023/25 Grant Agreement n 10 101095029 – CREA-RE.
Una recerca sobre la fragilitat.
IMPORTANT: AQUEST DIA TAN ESPECIAL EL TEENFRIDAY ES TRASLLADA AL TEATRE DEL POBLE ESPANYOL. Es pot arribar amb metro (Pl. Espanya), FGC (Espanya), bus urbà (13, 23 i 150)
Unes hores abans del funeral del Pare, un treballador de la funerària comunica al Fill que haurà de dir unes paraules a la cerimònia. Ell no se’n veu capaç perquè, si obre la porta de la memòria, sortiran alguns moments bonics viscuts amb el Pare, però també molts records d’una violència terrible.
Una creació de: Helena Lizari i grup de joves de Espai La Clau: Gaia Xochitl, Tiziano M. Veltri, Alexander Santana, Keller Contreras, Amat Tonatiuh. Agraïments: Paula Garcia, David Juárez.
IMPORTANT: AQUEST DIA TAN ESPECIAL EL TEENFRIDAY ES TRASLLADA A LA NAU IVANOW
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia que estrenarà al gener.
Com s’articulen els discursos d’odi que ens envolten? Quan permetem manifestacions de neonazis als nostres carrers o entrevistes televisives a líders amb un passat filofeixista, contribuïm a normalitzar aquests discursos?
El present projecte reflexiona sobre la profunda banalització que rau dins de l’actual societat del veritable significat del terme “feixisme”.
Una jove psiquiatra visita el seu pacient; un esquizofrènic que pateix, a més, d’un acusat síndrome de l’heroi. La jove doctora es capbussarà dins l’esquerdada ment del pacient mentre mira de rescatar-lo de la seva psicosi. Però, és bogeria alçar-se ferm contra les forces del mal? La relació entre pacient i doctora s’anirà enfortint mentre els límits entre justícia i venjança es tornen cada cop més borrosos.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de
l’espectacle de la companyia resident 2023 que s’estrenarà al març.
Martina, és una adolescent de setze anys que, després de la mort del pare de la seva amiga Vera, entra en crisi i en un estat de rebel·lia que la porten a buscar una identitat que la defineixi davant el món que l’envolta i sobre el qual se sent disconforme. Deseo de ser punk és un monòleg, un diari-carta on Martina, protagonista de la història, s’obre, comparteix i reflexiona sobre el que li està passant en aquest moment de la seva vida.
A partir de la premissa d’explicar una història al voltant del desig i la seva relació amb la societat de consum, i amb una gran dosi de sentit de l’humor, aquesta història ens situa en un parc temàtic, on dos empleats, una encarregada i un “home-mascota”, mostraran com abracen o qüestionen l’absurda i estranya lógica del sistema.
Dos hemisferis: dret i esquerre. Dos oposats. Dues germanes (Andrea i Rosa) viuen en la mateixa casa, en zones separades. L’únic espai que comparteixen és la cuina, però l’acord és utilitzar-la per torns, dividint-se el temps. Tot està dividit i construït per a no creuar-se mai. Andrea i Rosa són criatures actuals. El seu passat regeix les seves vides i les embolica com un núvol negre i rosa. La seva casa es converteix en una presó poblada d’entitats que potser són els seus mateixos fantasmes, les seves pors.
+INFORMACIÓ SOBRE L’ESPECTACLE
Març de 2021. Islàndia. El volcà Fagradalsfjall entra en erupció. Portava avisant varis dies i al final va explotar. Uns dies desprès M tambè va explotar. Va pensar que denunciar a l’home que abusava d’ella quan era una nena havia de deixar de ser algo sols seu. I va entrar en erupció. I va començar a pintar tota aquella lava i a vomitar sense mirar a qui tacava. Però què passa quan pensem que no som una víctima vàlida?
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional.
Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle de nostra producció que s’estrenarà el 22 de novembre.
Obra de teatre documental sobre la història del Raval, l’especulació immobiliària i la lluita de classes a través de la mirada de Flora, una veïna del Raval de 83 anys a punt de ser desnonada amb un relat que barreja la realitat i la ficció.
En l’hivern de 2002, una petita ciutat de la costa on mai passa res és escenari d’un fet extraordinari: un cop de sort, potser l’únic destinat a aquest lloc.
“Volver a Madryn” explota les possibilitats del llenguatge cinematogràfic dins del teatre. En clau de thriller i comèdia negra, aquesta obra és narració que esdevé en joc escènic.
A(L)buelo és una obra unipersonal basada en fets reals.
Una història que ens parla de la infància, de la identitat, de la immigració
i de les mil maneres que existeixen de transitar el dolor.
A través de la tendresa i l’humor coneixerem la vida de Macarena, una jove
que se sent desconnectada i sense veu en una ciutat que no és la seva..
Poques coses se saben de Yoko Ono, i del que se’n sap, què és veritat?
L’obra reivindica la figura de l’artista famosa més desconeguda, i ens descobreix a una de les creadores més revolucionàries dels nostres temps.
THIS IS NOT HERE parla també de l’art com a salvació, de l’amor, la fama, l’evolució personal, l’autodeterminació, la revolució antiracista i feminista, la creació, la llibertat i, per sobre de tot… el poder de la imaginació.
Tu i jo és una comèdia que s’apropa al gènere de l’absurd per dir veritats que dites seriosament ningú voldria escoltar, però que un cop dites costen de silenciar.
Tu i jo ens relata l’estranya relació entre una parella que es veuen forçats a viure junts. Minut rere minut. Dia rere dia.
Tu i jo: dues persones enfrontant-se, indefenses, a la seva realitat. Violentament forçades a romandre, a continuar existint, a encarar el seu dia a dia sense mitjans.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Un viatge cap a les arrels, un manifest sobre com els cossos marrons parlen de la història que ens han ocultat.
En un futur post apocalíptic, l’Índia desperta per a revisar el passat.
Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al novembre.
A partir de la premissa d’explicar una història al voltant del desig i la seva relació amb la societat de consum, i amb una gran dosi de sentit de l’humor, aquesta història ens situa en un parc temàtic, on dos empleats, una encarregada i un “home-mascota”, mostraran com abracen o qüestionen l’absurda i estranya lógica del sistema.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Com afecta la música que escoltes a la teva vida? Et relaciones escoltant música? La teva identitat és un estil de música? Sense música no et sents viu/viva? Quin llegat musical t’ha deixat la família? Ets actiu o activa musicalment al teu barri?La música és el fil conductor de la nova edició de RBLS TEEN PROJECT, el projecte de creació escènica comunitària impulsat per RBLS i la Sala Fènix (TeenFriday) que involucra joves i entitats d’un barri de Barcelona en les diverses fases del procés. A Star Is Born escolta el teixit musical generat a les Roquetes i reitera que la música ens uneix i ens ajuda a comprendre la nostra memòria col·lectiva.
Veurem passar la “Història” en majúscula mentre ens ocupem de les “petites històries” sovint oblidades o menystingudes, tot i que són imprescindibles per entendre realment una època. La Pilar i la Carme donaran veu, doncs, a les “petites històries” de les diferents generacions de dones que van ser el motor de les fàbriques i també de la vida a les colònies.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Un espectacle trepidant i canalla que entrellaça diverses històries entorn dels diners i les seves misèries. Traïció, ambició, bogeria i mort es barregen en un còctel de ritme cinematogràfic. 2 actors en escena, 10 personatges, un feix de bitllets, una pistola, una mica de verí i 70 minuts de pur cardio.
Amb sarcasme i amb tendresa, amb humor i titelles, amb la seva veu i amb el seu cony, l’Anna converteix una íntima confessió en un espectacle irreverent, emotiu i alliberador.
Un cant a l’esperança i un homenatge a totes les dones que lluiten per aconseguir el seu somni. Un crit rabiós i esperançador dedicat a totes aquelles que no es rendeixen.
Com hem arribat a viure tan alienats del patiment de les persones que ens envolten? Miseria és la crònica anunciada d’un suïcidi. D’un suïcidi poètic i patètic que transcorre a Barcelona, un escenari que pot ser alhora un paradís i un infern.
Taller de teatre amb màscares. Veurem i utilitzarem màscares de la Commedia dell’Arte, mitja màscara, màscares enteres, expressives, neutres…
Professor: Felipe Cabezas
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
En aquest lavabo d’un pis compartit, tres dones joves amb tres formes diferents de sobreviure en una societat que les objectivitza ens descobreixin les seves pors, les seves fantasies i la seva relació amb el seu cos.
L’ús de les xarxes socials i les pantalles.
Tres històries per a reflexionar etre tots i totes.
Espectàcle + activitat post-funció.
Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.
Actuar amb llibertat, expressivitat, desinhibició i capacitat creativa a partir d’ exercicis d’improvisació i petites escenes amb textos. Actuarem davant la càmera.
Professor: Felipe Cabezas
Ambientada en una mateixa piscina en diferents moments de la vida, INI (Dins) ens parla d’un tema delicat i necessari: les agressions sexuals entre els adolescents a partir de l’experiència de l’INI amb la seva parella. Veiem la manipulació, el xantatge emocional i la subtilesa amb què es dónen aquests casos, però també la necessitat de refer-se’n per part de la víctima, amb el pas dels anys.
Amb l’ajut de les seves mans, una guitarra i el poder dels punts, donarà vida a éssers autèntics, per interpretar amb ells històries divertides i romàntiques farcides de punteria.
Un recorregut per un món creatiu, habitat per personatges de gran teatralitat, divertits i contradictoris, plens de tendresa i conflictes latents.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.
Aquests dos no tenen res d’especial què fer més que observar la vida i descobrir els seus misteris. Un respon per la passió i l’espontaneïtat que li dicta el seu instint. L’altre reflexiona, observa, segueix els racons del seu esperit.
Un espectacle trepidant i canalla que entrellaça diverses històries entorn dels diners i les seves misèries. Traïció, ambició, bogeria i mort es barregen en un còctel de ritme cinematogràfic. 2 actors en escena, 10 personatges, un feix de bitllets, una pistola, una mica de verí i 70 minuts de pur cardio.
Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.
Sant Sebastià 1976, neix Silvia Albert Sopale una nena negra en una família de negrxs a un país de blancxs.
Ens mostrarà humorísticament diferents punts de vista sobre: el racisme, la sexualitat de la dona negra i la identitat. “No es país per negras” és una comèdia dramàtica, que et congela el somriure
Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.
Mirta viu la vida com si fos una pel·lícula … I sembla que el seu clímax està a punt de succeir. Aquest monòleg és
una paròdia dels contes de fades en què el príncep ve a salvar la princesa desvalguda.
Una divertida comèdia que ens mostra totes les veïnes o veus interiors que ens encoratgen i ens turmenten al llarg de la nostra existència. ¿Creus que estàs sola?
Escolta’t per dins.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.
Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.
Obrim les portes de la Sala Fènix del Raval per ensenyar-vos com funciona el teatre, què es programa i com treballem. Hi haurà un divertit taller de màscares interactiu impartit pel professor i actor Felipe Cabezas.
Set episodis musicals, plàstics i teatrals per a marioneta componen un espectacle fascinant. Ens trobarem amb PAU CASALS, DALÍ, LOUIS ARMSTRONG, PEP BOU, el FAQUIR RAIXIC, el pallasso TOTI TIPON i l’ESQUELET ROQUERO que interpreta una cançó d’AC/DC.
Podreu assistir al “making off” d’un espectacle professional. Volem escoltar les vostres opinions i que participeu al procés creatiu de l’espectacle en producció que s’estrenarà al desembre.
El Retrete de Dorian Gray és una companyia de dues persones, que fan coses perquè la gent digui uala!, o ooohhhhh! o hahahaha! Partint del teatre d’objectes i la comèdia, creen formats plens d’inventiva i poesia visual, amb els quals han arrencat aplaudiments en tres continents.
Un espectacle que s’inspira en el personatge del bufó de l’obra “El Rei Lear” de Shakespeare que denuncia les injustícies del poder a través del riure i la sàtira.
Sala Fènix funciona gràcies al WordPress